• Läkande sårvård sedan 1947

  Salvequick grundades av Christian Cederroth som efter andra världskriget insåg att även privatpersoner behöver plåster. Det första plåstret tillverkades 1947 i Stockholm och fick namnet Salveplast.

  År 1953 revolutionerade man plåstermarknaden genom att att lansera Europas första styckförpackade plåster – Salvekvick. Det blev snabbt en framgång, även långt utanför Sveriges gränser.

 • Salvequick idag

  Salvequick är idag marknadsledande och närmast synonymt med plåster i många länder i Europa. Vi säljer runt 20 miljoner plåsterförpackningar runtom i världen varje år och finns i de flesta hem, skolor och arbetsplatser i Sverige. Under resans gång har Salvekvick blivit Salvequick och sortimentet har kontinuerligt förnyats och utvecklats.

  Salvequicks breda produktsortiment erbjuder sårvårdsprodukter för varje behov och tillfälle. Våra sårvårdsprodukter är CE-märkta och uppfyller alla tillämpliga krav på medicintekniska produkter. Huvudkontoret ligger i Stockholm och många av våra produkter produceras i vår fabrik i Barcelona.

 • Kontakta oss

  Har du frågor och funderingar om våra produkter eller om sårvård får du gärna kontakta oss. Kolla även gärna under Frågor och Svar (FAQ) där vi har samlat vanliga frågor.

  Orkla Care AB
  Adress: Svetsarvägen 15, Box 1336, 171 26 Solna
  Tel: 0771-99 88 11 (vardagar 09:00–12:00)
  E-post: konsumentkontakt@orkla.se