• Läkande sårvård sedan 1947

  Salvequick grundades av Christian Cederroth som efter andra världskriget insåg att även privatpersoner behöver plåster. Det första plåstret tillverkades 1947 i Stockholm och fick namnet Salveplast.

  År 1953 revolutionerade man plåstermarknaden genom att att lansera Europas första styckförpackade plåster – Salvekvick. Det blev snabbt en framgång, även långt utanför Sveriges gränser.

 • Salvequick idag

  Salvequick är idag marknadsledande och närmast synonymt med plåster i många länder i Europa. Vi säljer runt 20 miljoner plåsterförpackningar runtom i världen varje år och finns i de flesta hem, skolor och arbetsplatser i Sverige. Under resans gång har Salvekvick blivit Salvequick och sortimentet har kontinuerligt förnyats och utvecklats.

  Salvequicks breda produktsortiment erbjuder sårvårdsprodukter för varje behov och tillfälle. Våra sårvårdsprodukter är CE-märkta och uppfyller alla tillämpliga krav på medicintekniska produkter. Huvudkontoret ligger i Stockholm och många av våra produkter produceras i vår fabrik i Barcelona.

 • Kontakta oss

  Har du frågor och funderingar om oss och våra produkter vänligen fyll i formuläret här. Kolla även gärna under Frågor och Svar (FAQ) där vi har samlat vanliga frågor.

  Orkla Care AB
  Adress: Svetsarvägen 15, Box 1336, 171 26 Solna
  Tel: 0771-99 88 11 (vardagar 09:00–12:00)