Artikel

Salvequick Natural Healing jämfört med Manuka-honung

Salvequick Natural Healing gelen kombinerar medicinsk honung, vitamin C och vitamin E.

Medicinsk honung

Medicinsk honung är en noggrant bearbetad och steriliserad ekologisk honung som används för medicinska ändamål på sår. Medicinsk honung skiljer sig från vanlig honung som konsumeras som livsmedelsprodukt; den har strikta kriterier för att garantera kvalitet, säkerhet och effektivitet för medicinskt bruk och måste vara fri från föroreningar och giftiga ämnen.

Den är naturligt antibakteriell och används för att förbättra sårläkning, förebygga infektioner och minska risken för ärr. Medicinsk honung kan användas på olika typer av sår: infekterade sår, skärsår, skrubbsår, kirurgiska sår, diabetessår samt 1:a och 2:a graders brännskador, och den är effektiv även i de mest allvarliga fallen.

Huvudfördelen med medicinsk honung är dess starka egenskaper för sårläkning. Den bygger på två huvuddelar: de pro-läkande egenskaperna som förbättrar sårläkning och dess antimikrobiella aktivitet som både förebygger och motverkar infektioner.

Vad är Manuka honung?

Manuka honung är en typ av medicinsk honung som härstammar från nektar från Manuka-trädet i Nya Zeeland. Den är känd för sina unika antibakteriella egenskaper och används ofta i sin rena form utan tillsatta ingredienser. Det karakteristiska med manuka honung är dess höga koncentration av methylglyoxal (MGO), som är en naturligt förekommande förening ansvarig för dess antibakteriella aktivitet.

Fördelar med Manuka honung: fördelarna med manuka honung är dess antibakteriella egenskaper, att det främjar sårläkning, förebygger infektioner och minskar risken för ärrbildning. Vissa personer kan dock uppleva en tillfällig stickande känsla eller obehag på grund av den höga koncentrationen av honung. Dessutom kan Manuka honung vara klibbig och rinnig att applicera eftersom det är ren honung.

Jämförelse av Natural Healing och Manuka honung

Salvequicks sårvårdsprodukter inom Natural Healing påskyndar läkning av sår, förebygger infektioner och minskar risken för ärrbildning.

I jämförelse med Manuka honung är Natural Healing gelen berikad med medicinsk honung samt vitamin C och E. Den är skonsam mot huden (svider inte) och lätt att applicera och arbeta med. Tuben innehåller 15 g gel. Natural Healing plåstret har en hydrogel-sårdyna som möjliggör fuktig sårläkning. Förpackningen innehåller 3 st förband som kan sitta på i upp till 5 dagars behandling vardera.