Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om våra produkter.

 • Plåster

  1. Är era plåster allergitestade?
   Plåster definieras som en medicinteknisk produkt och lyder därför under ett särskilt EU-direktiv. Alla produkter som släpps ut på marknaden har genomgått ett antal tester som visar att de är säkra för användning på hud. Om dessa krav uppfylls kan de märkas ”hypoallergena”. Detta garanterar dock inte att inte ett fåtal personer kan få en hudreaktion när de använder plåster, på samma sätt som en del personer är allergiska mot vissa matvaror. Irritation av hud är ibland också av en rent mekanisk natur som uppstår när plåstret avlägsnas och de översta hudlagren följer med.
  2. Innehåller era plåster latex/naturgummi?
   Våra plåster är helt fria från latex/naturgummi. De omslagspapper som plåstren förpackas i limmas dock ihop med ett latexbaserat lim. De produkter som är fria från förpackningsmaterial med latex/naturgummi är: längdplåster, skavsårsplåster, sterila kompresser, elastiska bandage samt sårtvätt.
  3. Innehåller era plåster kolofonium?
   Det tillsätts inget ämne som innehåller kolofonium till Salvequick plåster. Kolofonium är dock naturligt förekommande i allt papper, t.ex. omslagspapperet till plåster, om än i mycket små mängder.
  4. Hur kan era plastplåster andas?
   Alla Salvequick-plåster andas samtidigt som de skyddar mot yttre påverkan.
   De plåster som är gjorda av polyuretan (t.ex. Aqua Block och Barnplåster) låter huden andas genom att materialet släpper ut vattenånga, samtidigt som det skyddar från vatten och smuts utifrån. De fungerar på ett liknande sätt som avancerade funktionskläder och regnjackor. Andra plast plåster (t.ex. Aqua Resist) är perforerade med mycket små hål för att släppa ut vattenånga, samtidigt som de står emot fukt utifrån.
  5. Vad består ett plåster av?
   Generellt kan man säga att ett plåster består av en plåsterfilm belagd med ett tunt lager lim och en absorberande sårdyna som är centrerad på plåsterfilmen. Den limbelagda ytan täcks av ett skyddande lager papper/plast. De flesta plåster ligger skyddade i en försluten pappersficka.
  6. Hur fungerar Salvequick skavsårsplåster (med hydrokolloid)?
   Salvequick skavsårsplåster fungerar som ett extra hudlager som avlastar mot tryck och friktion. Skavsårsplåstren tillverkas av hydrokolloid, ett självhäftande material som absorberar vätska från huden och bildar en avlastande kudde. Hydrokolloiden hjälper till att bibehålla den fuktiga miljö kring såret som påskyndar läkningsprocessen. Detta hjälper såret att läka utan att det bildas någon sårskorpa och minskar därmed risken för ärrbildning.
 • Exfoliating Sock

  1. Hur ofta kan jag använda Salvequick Exfoliating socks?
   Salvequick Exfoliating socks kan användas vid behov, men vi rekommenderar att man inte behandlar mer än en 1 gång per 4 månader.
  2. Vilken storlek har Salvequick Exfoliating socks?
   Det finns bara en storlek – den passar upp till storlek 43.
  3. Kan man använda Salvequick Exfoliating socks om man är diabetiker?
   Diabetiker bör kontakta läkare innan man använder nya fotvårdsprodukter.
  4. Kan man använda Salvequick Exfoliating socks om man är gravid eller ammar?
   Om du är gravid eller ammar ska du rådgöra med läkare innan du använder sockorna.
  5. Kan jag använda Salvequick Exfoliating socks om jag har hälsprickor?
   Du kan använda Salvequick Exfoliating Socks om du har hälsprickor, men sockorna innehåller syror (mjölksyra och AHA Syror) som kan upplevas som irriterande på djupare sprickor. Har du djupa ömmande hälsprickor rekommenderar vi att du undviker Salvequick Exfoliating socks och behandlar sprickorna separat.
  6. Kan man använda Salvequick Exfoliating socks om man har känslig hud?
   Salvequick Exfoliating socks är inte att rekommendera för de som har känslig hud.
  7. Är Salvequick Exfoliating socks effektiva mot liktornar och vårtor?
   Salvequick Exfoliating socks är inte ämnade att användas mot liktornar och vårtor. Men då huden runt dessa blir mjukare kan de därför bli lättare att behandla.

   

  Vänligen läs bipacksedeln noggrant