Läkande sårvård sedan 1947

Salvequick uppmuntrar dig att leva livet fullt ut och inte låta missöden eller ömma fötter komma i vägen.

Vi har varit specialister på sårvård i 75 år och är marknadsledande i flera europeiska länder. I vårt breda sortiment inom sårvård och fotvård kan du hitta högkvalitativa och hållbara produkter som förebygger, behandlar, skyddar och läker mindre sår, skador och andra besvär.

Vår historia

Salvequick grundades av Christian Cederroth efter andra världskriget, när han såg en stor efterfrågan på plåster bland vanliga hushåll och konsumenter. De första plåstren tillverkades 1947 i Sverige med målet att vara av högre kvalitet än konkurrenternas plåster. År 1953 revolutionerade Salvequick plåstermarknaden genom att lansera Europas första enkelpackade färdigskurna plåster, då under namnet Salvekvick. Dessa plåster blev snabbt en stor framgång som sedan spred sig utanför Sverige.

Idag är Salvequick nästan synonymt med plåster och sårvård i många europeiska länder. Vår portfölj täcker många behov av sårvård – plåster och förband för små och stora sår samt olika produkter för fotvård. De flesta av våra produkter tillverkas i vår fabrik i Barcelona i Spanien.

Vår ambition

Det finns många myter om sårvård. Som sårvårdsexperter är vår ambition att dela med oss av vår kunskap och hjälpa dig att ta hand om dina sår på bästa möjliga sätt. På sidorna Sårvård och Fotvård kan du läsa mer om sårläkning och olika fotproblem samt hur de kan behandlas.

Läs mer om….